Dakhelling berekenen

Vraag je je af hoe je de dakhelling (hellingshoek) kunt achterhalen zonder precies te weten hoe? Maak je geen zorgen, het bepalen van de helling van je dak is tegenwoordig verrassend eenvoudig met de juiste apps. Of je nu een Android of iPhone gebruikt, met enkele eenvoudige handelingen ontdek je zelf de hellingshoek van je dak. We zullen je begeleiden in het gebruik van deze handige tools en geven je nuttige adviezen om de meting van de dakhelling op de juiste manier uit te voeren. Ontdek met ons hoe je de hoek van je dak gemakkelijk met je smartphone kunt vaststellen en hoe je deze waardevolle informatie kunt benutten!

Gratis App downloaden

Dakhelling voor uw dakkapel berekenen? Download gratis onze app om uw dakhelling te berekenen. Zowel voor iPhone als Android

iPhone app

apple app waterpas

Android app

waterpas app android

 

Hellingshoek van je dak meten

Het vaststellen van de hellingsgraad van je dak op een simpele wijze: hoe pak je dat aan? Geen zorgen, het bepalen van de hellingsgraad van je dak is geen ingewikkelde taak. Door de ‘app voor het meten van dakhellingen’ te gebruiken, beschikbaar voor zowel iPhone als Android, kun je op een eenvoudige manier achter de helling van je dak komen. Installeer de app gewoon en zet je smartphone in als een digitale waterpas. Deze applicaties zijn makkelijk in gebruik en verschaffen je een vlugge methode om de helling van je dak te vinden.

Toepassingen voor het vaststellen van de helling van je dak

Heb je interesse om de helling van je dak te meten, maar weet je niet welke applicatie te kiezen? Er bestaat een verscheidenheid aan applicaties die je hiermee kunnen assisteren. Voer een zoekopdracht uit in de app store met termen als ‘app voor het berekenen van dakhelling’ of ‘app voor het meten van de hellingshoek van een dak’ en selecteer een applicatie die positieve beoordelingen heeft ontvangen. Deze applicaties zijn doorgaans kosteloos en verschaffen een efficiënte en precieze methode om de hoek van je dak vast te stellen. De waterpas applicaties die je in deze zoekresultaten vindt, zijn uitgeprobeerd en worden zelfs aanbevolen door dakkapel adviseur waar je kosteloos een afspraak mee kunt maken.

Ook de dakkapel adviseur gebruikt de app

Een dakkapel adviseur maakt ook gebruik van de app voor het meten van de dakhelling Om een precieze meting te verkrijgen, is het essentieel dat je je telefoon horizontaal houdt en stevig tegen het dak plaatst. Zorg er tevens voor dat je telefoon up-to-date is voor de beste prestaties van de app. Probeer verschillende standen uit om te ontdekken welke positie de meest nauwkeurige meting levert, voor het meest correcte resultaat van de dakhelling.

Gebruik de meting voor je eigen dakkapel offerte

Hoe nu verder? Zodra je de helling van je dak hebt bepaald, kun je deze kennis voor meerdere doeleinden inzetten. Of je nu een dakkapel wilt plaatsen, zonnepanelen overweegt of gewoon benieuwd bent, deze informatie is van grote waarde. Met een betrouwbare app en de juiste techniek kun je verzekerd zijn van een precieze meting.

Voor het aanvragen van een vrijblijvende en kosteloze offerte voor een dakkapel bij ons, kun je direct de gemeten hellingshoek opgeven en ontvang je binnen een minuut de offerte in je inbox.

Veelvoorkomende dakhellingen

Een overzicht De hellingshoeken van daken kunnen sterk verschillen afhankelijk van locatie, klimaat en architecturale stijl. In Nederland zijn er specifieke dakhellingen die regelmatig voorkomen:

Lichte helling (15° tot 30°): Dit type helling zie je vaak bij hedendaagse woningen en aanbouwen. Het wordt gewaardeerd voor daken met een uitgestrekt oppervlak en is ideaal voor het installeren van zonnepanelen.

Middelmatige helling (30° tot 45°): Een gangbare helling voor traditionele Nederlandse woningen. Deze helling biedt een evenwichtige combinatie van esthetiek en functionaliteit, wat het een populaire keuze maakt.

Scherpe helling (45° tot 55°): Scherpere dakhellingen vind je vooral bij oudere, traditionele Nederlandse gebouwen, zoals kenmerkende boerderijen of zadeldak huizen. Naast hun visuele aantrekkingskracht bieden ze praktische voordelen zoals effectieve waterafvoer.